Kintamųjų krypčių metodo ketvirtos eilės tikslumo Puasono baigtinių skirtumų lygčiai su integralinėmis sąlygomis skaitinė analizė - Štikonienė, Olga; Sapagovas, Mifodijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje išnagrinėtas kintamųjų krypčių metodo apibendrinimas dvimatei Puasono lygčiai stačiakampėje srityje su svorinėmis integralinėmis kraštinėmis sąlygomis pagal vieną kryptį. Pakankamos kintamųjų krypčių metodo stabilumo sąlygos tiriamos skaitiškai.
Keywords: elipsinė lygtis; nelokaliosios integralinės sąlygos; kintamųjų krypčių metodas; konvergavimas