Metrinių hiperplokštuminių elementų erdvių su specialiomis metrikomis struktūros - Mazėtis, Edmundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Nagrinėjamos metrinių hiperplokštuminių elementų erdvės, kurios yra Kartano erdvių apibendrinimas. Tai koliestinės erdvės, kurios normalizuojamos simetrinio metrinio tenzoriaus pagalba. Tiriama specialaus pavidalo metrika, apibrėžta [5] darbe. Įrodyta, kad tokiose erdvėse egzistuoja vidinės antikvaternioninių struktūrų šeimos, priklausančios nuo 3 parametrų, sukonstruotos su tokiomis struktūromis asocijuotos afiniosios sietys.
Keywords: koliestinės sluoksniuotės; metrinių hiperplokštuminių elementų erdvės; tiesinės ir afiniosios sietys; antikvaternioninės struktūros; asocijuotos sietys