Matas Šalčius ir jo aritmetikos vadovėlis - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Matas Šalčius (1890–1940) buvo mokytojas, žurnalistas, visuomenės veikėjas, keliautojas. Greta kitų savo reikšmingų darbų, I pasaulinio karo metais JAV parengė pirmą lietuvišką aritmetikos vadovėlį suaugusiems.
Keywords: mokytojas; žurnalistas; visuomenės veikėjas; keliautojas; aritmetikos vadovėlis; JAV; suaugusieji