Ichtiocenozės matematinis modelis su vėlavimu - Švitra, Donatas; Žemaitis, Giedrius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šiame straipsnyje darbo autoriai aprašė Kuršių mariose egzistuojančią ekosistemą. Naudojantis bendrais ichtiocenozės matematiniais modeliais (1)–(2) modeliuota Kuršių marių ichtiocenozės dinamika Rungės–Kuto IV metodu pasinaudojus imitacinio modeliavimo programa „ModelMaker“. Gauti modelio skaitiniai sprendiniai F1–F8 palyginti su žuvų monitoringo eksperimentiniais duomenimis. Ichtiocenozės dinamika prognozuota iki 2016 metų.
Keywords: Kuršių marių matematinis modeliavimas; matematiniai metodai ekologijoje; ichtiocenozės matematinis modeliavimas