Gaubiančiojo paviršiaus įtaka Koši–Kroftono metodo tikslumui - Daugmaudis, Justinas V.; Laurynėnas, Audrius; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šiame darbe pasiūlėme ir realizavome geresnėmis, nei anksčiau aprašytų panašių algoritmų, skaitinėmis charakteristikomis pasižymintį metodą (izo)paviršių plotui skaičiuoti. Aprašomas stochastinis ploto matavimo algoritmas buvo išbandytas su geometriniais objektais bei su baltymų modeliais. Vienas iš aprašomo metodo privalumų yra tas, kad kiekvienos tiesės sankirtos taškų su tiriamu paviršiumi skaičius gali būti nustatomas lygiagrečiai, nepriklausomai nuo kitų imtyje esančių tiesių.Šita algoritmo savybė leidžia ypatingai efektyviai išnaudoti šiuolaikinių daugiabranduolinių procesorių skaičiavimo pajėgumus ir pritaikyti algoritmą skaičiavimams klasteryje atlikti.
Keywords: Koši–Kroftono metodas; gaubiantieji paviršiai; molekulės paviršiaus ploto matavimas; stochastinis algoritmas