Mokymosi objektų vertinimo ir daugkartinio naudojimo tyrimas - Ignaško, Elvyra; Kurilovas, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnio tikslas yra išanalizuoti mokymosi objektų kokybės vertinimo modelį atsižvelgus į mokymosi objektų daugkartinio panaudojamumo principus. Mokymosi objektų kokybės vertinimo modelio sudarymui yra panaudoti daugiakriterinių sprendimų analizės metodai ir kokybės vertinimo kriterijų sandaros principai. Straipsnyje yra pateiktas mokymosi objektų daugkartinio panaudojamumo principų ir mokymosi objektų kokybės vertinimo kriterijų aibių atvaizdavimas, rodantis šių principų ir kriterijų tarpusavio sąryšį. Pateikiamas mokymosi objektų kokybės vertinimo modelis yra tinkamas naudoti švietimo įstaigose atrenkant reikalingus mokymosi objektus rinkoje arba nemokamose saugyklose.
Keywords: mokymosi objektas; daugkartinis panaudojamumas; kokybės vertinimas; aibių atvaizdavimas