Dalinis pjūvio pašalinimas teiginių diskretinei laiko logikai - Sakalauskaitė, Jūratė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Pateikiami Gentzeno tipo sekvenciniai skaičiavimai teiginių tiesinio laiko logikai su ateities ir praeities laiko operatoriais. Šiuose skaičiavimuose pjūvio formulės priklauso baigtinei formulių aibei. Įrodomas šių skaičiavimų korektiškumas ir pilnumas.
Keywords: sekvenciniai skaičiavimai; pjūvio taisyklė; laiko logika; praeities operatoriai; pilnumas