Ilga atmintis aukšto dažnio valiutos kursuose: Hursto eksponentės priklausomybė nuo duomenų agregavimo - Pranckevičiūtė, Milda (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje pateikiama euro, Didžiosios Britanijos svaro sterlingų ir Japonijos jenos JAV dolerio atžvilgiu valiutų kursų absoliučių dienos grąžų ilgos atminties analizė. Pristatomos pataškio, didžiausios kainos, mažiausios kainos ir vidutinės kainos agregavimo taisyklės aukšto dažnio valiutos kursų duomenims. Hursto eksponentės priklausomybė nuo pasirinktos agregavimo funkcijos analizuojama naudojant klasikinę R/S statistiką.
Keywords: ilga atmintis; Hursto eksponentė; aukšto dažnio valiutos kursai; duomenų agregavimas