Biojutiklio su substrato ir produkto degeneracija matematinis modeliavimas - Stonkienė, Liana; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje nagrinėjama netiesinių reakcijos-difuzijos lygčių sistema. Ji aprašo amperometrinių biojutiklių veikimą, esant substrato ir produkto degeneracijai. Netiesinis lygčių narys aprašo fermento reakcijos Michaelio–Menteno kinetiką. Uždavinys sprendžiamas baigtinių skirtumų metodu. Apskaičiuojamas biojutiklio atsako nusistovėjimo laikas ir degeneracijos koeficientų dydžiai, galintys pakeisti nusistovėjusį atsaką ne daugiau nei 5% lyginant su apskaičiuotu, kai substratas ir produktas nedegeneruoja.
Keywords: reakcija-difuzija; matematinis modeliavimas; biojutiklis