Vėlavimas ir ekonominių sistemų dinamika - Švitra, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Pateikti tam tikri ekonominių sistemų matematiniai modeliai aprašyti diferencialinėmis lygtimis su vėlavimu. Analizė atlikta bifurkacijų teorijos pagalba.
Keywords: stabilus periodinis sprendinys; bifurkacijų teorija; diferencialinės lygtys su vėlavimu