Eismo srautų prognozavimo modelis - Andziulienė, Beatričė; Stanelytė, Daiva; Drungilas, Darius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Darbe pateikiamas matematinis modelis, paremtas daugiakriterinio sprendimo priėmimo metodo analitiniu hierarchiniu procesu, leidžiantis nustatyti kritines geležinkelio tinklo linijas, kurios ateityje stabdys eismo srautų augimą, linijos pralaidumą, eismo intensyvumą bei traukinių judėjimo greitį, eismo linijas, kurios reikalauja atnaujinimo.
Keywords: geležinkelių transporto sistema; daugiakriterinis sprendimo priėmimas; eismo srautai; pralaidumas