Daugiamatis mažų dažnių vertinimo algoritmas - Sakalauskas, Leonidas; Vaičiulytė, Ingrida (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šiame darbe nagrinėjamas empirinio Bajeso metodo taikymas kelių mažų dažnių įvertinimui. Modeliuojant kelių kiekybinių rodiklių – retų įvykių skaičių tikimybes, yra laikoma, kad tikimybės pasiskirsčiusios pagal Puasono dėsnį su skirtingais parametrais, kurie yra atsitiktiniai koreliuoti Gauso dydžiai. Nežinomų parametrų įverčiai gaunami didžiausio tikėtinumo metodu. Išvestos lygtys, kurias turi tenkinti modelio parametrų didžiausio tikėtinumo įverčiai.
Keywords: Bajeso metodas; tikėtinumo metodas; Puasono–Gauso modelis