Prekių kainos dinamikos modelis su kintamu vėlavimu - Barzdžiukas, Raimondas; Švitra, Osvaldas; Vilkytė, Ramunė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamas prekių kainos augimo modelis, kuriame vėlavimas priklauso nuo ieškomo sprendinio, t. y. prekių kainos. Bifurkacijų teorijos pagalba sukonstruotas modelio stabilus periodinis sprendinys.
Keywords: prekės kaina; dinaminis modelis; diferencialinė lygtis; vėlavimas