Universitetų biudžeto ir finansų kompiuterinis modeliavimas - Ivanauskas, Feliksas; Pikturna, Aleksas; Valiulis, Karolis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Darbo tikslas yra sukurti determinuotą diskretaus laiko universiteto finansų matematinį modelį, kuris leistų prognozuoti studentų, dėstytojų ir finansų kitimą laike bei jų tarpusavio sąveiką. Modelis sukurtas trijų diferencialinių lygčių pagrindu. Apskaičiuota modelio normuotų sąveikaujančių faktorių matrica. Naudojantis lygčių sistema galima analizuoti situaciją ir prognozuoti, koks bus studentų ir dėstytojų skaičius universitete ir koks galėtų būti finansavimas.
Keywords: diferencialinės lygtys; kompiuterinis modeliavimas; universiteto finansai