Semiotinis kvadratas ir naratyvinė gramatika viename pirmos klasės matematikos tekste - Kudžma, Ričardas; Rukaitė, Vitalija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Taikant Greimo semiotiką straipsnyje nagrinėjamas pirmos klasės tekstas, kai pirmą kartą dviejų vienaženklių skaičių suma viršija 10. Pateikiama naratyvinio bei loginiosemantinio lygmenų analizė. Sukonstruojamas teksto semiotinis kvadratas.
Keywords: semiotika; Greimas; semiotinis kvadratas; naratyvinė gramatika; naratyvinis pasakymas