Programinės sistemos duomenų tyrybos mokymui - Kurasova, Olga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Šiame straipsnyje apžvelgiamos programinės sistemos, kurios gali būti naudojamos duomenų tyrybos dalykui mokyti(-s). Įprastai matematinės statistikos mokyme naudojamos tokios sistemos, kaip SPSS Modeler (Clementine), Statistica, SAS/STAT. Jos turi daug funkcijų, yra daugiau orientuotos į matematinės statistikos sprendžiamus uždavinius, todėl duomenų tyrybos mokymui ne visada tinka. Duomenų tyrybos mokymui tinkamesnės sistemos: WEKA, Orange, KNIME, RapidMiner.
Keywords: duomenų tyryba; klasifikavimas; klasterizavimas; mokslinių darbų seka