Funkcijos portreto brėžimo semiotinė analizė - Kudžma, Ričardas; Rukaitė, Vitalija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
A. J. Greimas, būdamas Paryžiaus semiotinės mokyklos lyderiu, išvystė semiotikos teoriją. Ypač didelis jo indėlis yra semiotinio kvadrato, naratyvinės gramatikos, bei jų sąryšio nustatymas. RKudžma ir jo mokiniai keliuose straipsniuose taikė Greimo semiotiką matematinių tekstų nagrinėjimui. Ankstesni tekstai būdavo iš mokyklinės matematikos kurso. Šiame darbe nagrinėjamas universitetinis matematinės analizės uždavinys.
Keywords: Greimas; semiotinis kvadratas; naratyvinė gramatika; funkcijos portretas; semiotika