Šviesą spinduliuojančių puslaidininkinių šaltinių išdėstymo modeliavimas - Dabulytė, Jurgita; Ivanauskas , Feliksas; Žukauskas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Šio tyrimo tikslas yra sukurti schemą, pagal kurią būtų galima konstruoti kietakūnes apšvietimo lempas. Pasiūlytas matematinis kietakūnės lempos matematinis modelis. Modelio diskretizacijai pasirinktas baigtinių skirtumų metodas.
Keywords: apšvietimo sistema; spinduolis; balta šviesa; matematinis modelis; skirtuminė schema