Biologinio objekto dauginimosi ir augimo matematinių modelių skaičiavimas - Lapinskas, Antanas; Lapinskas, Renatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Sudaryta biologinio objekto dauginimosi ir augimo matematinių modelių skaičiavimo imitacinio modeliavimo sistema SIMULINK schema. Skaičiavimo schemą sudaro trys posistemės: konstruktyvinių parametrų imitavimo, išorinių poveikių imitavimo ir būsenos parametrų skaičiavimo. Skaičiavimo schemos tinkamos konstruojant virtualias biologines sistemas. Aptarti bendri tokių sistemų konstravimo principai.
Keywords: biologinis objektas; matematinis modeliavimas; SIMULINK