Santykio įvertinių kalibruoti svoriai - Plikusas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Straipsnyje suformuluotas apibendrintas netiesinės kalibracijos uždavinys. Pateikti dviejų sumų santykio įvertinio svorių kalibravimo pavyzdžiai. Pasiūlytos kelios atstumo funkcijos ir atitinkamos svorių sistemos.