Sveikosios ir trupmeninės tam tikrų sekų dalys - Stakėnas, Vilius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Darbe nagrinėjamos natūraliųjų skaičių sekos αa_n  čia an > 0, α > 1. Įrodytoje teoremoje tvirtinama, kad esant tam tikroms sąlygoms skaičiai [αa_n] tenkina lyginius [αa_n] ≡  mn (mod Mn) be galo daug kartų su beveik visais a > 1. Taip pat suformuluotas teiginys apie trupmenines šių sekų dalis.