Apie adityviųjų funkcijų skirstinių ribas - Mačiulis, Algirdas; Šiaulys, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėjama stipriai adityviųjų funkcijų šeima {fx, x ≥ 2}, kuriai fx(p) ∈ {0, 1} visiems pirminiams skaičiams p. Straipsnyje aprašomi tokių funkcijų skirstinių ribiniai dėsniai su nešėjais {0, 1} arba {0, 1, 2}.