Realūs tiesialinijiniai toriniai ketvirtojo laipsnio paviršiai projekcinėje trimatėje erdvėje - Zubė, Severinas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Darbe nagrinėjami ir klasifikuojami racionalūs realūs tiesialinijiniai ketvirtojo laipsnio su direktrisine tiese paviršiai. Pasirodo, kad tokie paviršiai turi trečios eilės kreivę ypatingųjų taškų. Straipsnyje yra suklasifikuotos visos tokios galimos ypatingos kreivės ir pinčo taškai jose. Tai turėtų būti pakankama norint gauti pilną projekcinę tokių realių paviršių klasifikaciją.