Bergstremo skleidimai gardelinių skirstinių mišiniams - Čekanavičius, Vydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Lyginame dviejų atsitiktinių dydžių sumų pasiskirstymų artumą lokalioje metrikoje. Kiekvienos sumos dėmenys savo ruožtu yra atsitiktinių dydžių su atsitiktiniais rėžiais sumos. Sąlygos keliamos atsitiktiniams rėžiams.