Atnaujintos matematikos bendrosios programos diegimas: mokymo metodų aspektas, ugdant matematinio komunikavimo kompetenciją - Pranaitytė, Gabija; Kravčenkienė, Violeta; Narkevičienė, Bronė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Straipsnyje pateikiama atnaujintos matematikos brandos programos vienos iš ugdomų kompetencijų – matematinės komunikacijos – udgymo aspektas. Aptariama šios kompetencijos vieta atnaujintoje ugdymo programoje; atlikta tyrimų, susijusių su matematine komunikacija, apžvalga; aptarti mokymo metodai ir jų panaudojimas ugdant matematinę komunikaciją. Taip pat straipsnyje pateikiamos metodinės rekomendacijos matematinei komunikacijai ugdyti.
Keywords: matematinė komunikacija; atnaujinta matematikos bendroji programa; matematikos mokymo metodai