Atšauktas: Skaitmenų laiptai ir bendra tapatybė dauginant iš (b-1) - Quilestino-Olario, Raven; Alzola, Maricor Jane R.; Galicia, Maria Bianca C.; Lantaca, JR I.; Pelingon, Kayshe Joy F. (Lietuvos matematikos rinkinys, 2025)
Straipsnyje nagrinėjamas devynetų ,,laiptų`` reiškinys: dešimtainėje sistemoje dešimtys didėja, vienetai mažėja, o jų suma visada lygi 9. Pateikiame bendrą tapatybę, rodančią, kad bet kurioje bazėje b dauginant iš (b – 1) gaunamas tas pats reiškinys.  Aptariame pavyzdžius įvairiose skaičiavimo sistemose, ryšius su skaitmenų šaknimis ir modulio aritmetika, bei išryškiname pedagoginę ir istorinę šios tapatybės reikšmę.
Keywords: skaitmeninė šaknis; dalumas iš devynių; modulinė aritmetika; skaičių dėsningumai; b-nė skaičiavimo sistema