Išvados - Ragauskaitė, Alma (Acta Museologica Lithuanica, 2019)
Nors regioninės etnokultūros tyrimų yra daug, labai skiriasi etnokultūrinių regionų tyrimo aspektai ir ištirtumas. Tyrimų gausos netolygumas apsunkina regioninių bruožų palyginimo galimybę ir kartu įrodo, kad kompleksinė etnokultūrinio regiono samprata dar nėra vyraujanti. Jai plėtoti reikalingi tarpdiscipliniai tyrimai ir kompleksinių etnokultūrinių regionų metodikos taikymas.Lietuvos etnokultūrinis regionavimas remiasi istoriškumo, kompleksiškumo ir reprezentatyvumo principais ir segregacijos, persidengimo, istorinio suderinamumo, istorinės reikšmės, regiono funkcionavimo ir kompozicinio vieningumo kriterijais. Jų derinimas leidžia nustatyti šiuo metu egzistuojančią ir kartu istoriškai pagrįstą Lietuvos etnokultūrinių regionų teritorinę sąrangą.Išsamiau PDF rinkmenoje.Spausdintą knygą galite įsigyti:www.patogupirkti.ltwww.knygos.lt