Pedagogų požiūris į mokytojo kompetencijų raišką - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Profesorė socialinių mokslų (edukologijos) habilituota daktarė Vilniaus pedagoginio universiteto Edukologijos katedra Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius Tel. (85) 279 00 42 El. paštas: martisauskiene@gmail.com Straipsnyje aptariami šiuolaikinės mokyklos pedagogų požiūriai į mokytojo kompetencijos sklaidą. Jie tirti išplėsto atsakymo į klausimą metodu, taikant kokybinę ir kiekybinę duomenų analizę. Tyrimas atskleidė, kad pedagogai dažniausiai kompetenciją saisto su bendravimu, ugdymo procesu, mokytojų pasirengimu, mokytojų asmenybe, mokymosi rezultatais. Duomenys apibendrinami kompetencijos struktūros ir turinio atžvilgiais.