Dvasingumas ir meilė - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 1996)
Kas jis – žmogaus dvasingumas? - klausia ne vienas filosofas, psichologas, pedagogas, menininkas ar kitos srities atstovas. Straipsnyje pateikiami įvairūs požiūriai į meilę ir dvasingumą – V. Franklio logoterapinė samprata bei Lietuvių autorių idėjos. Detaliau analizuojama S. Ylos ir P. Maldeikio samprata. Katalikiška meilės ir dvasingumo samprata gyviausiai išreiškiama K. Wojtylos darbuose. Paskutinėje straipsnio dalyje prieinama prie išvados, jog aptartų autorių meilės samprata sudarys pamatą tolesniems meilės tyrinėjimams.