Vyresniųjų paauglių moralinių vertybių intemalizacija įvairaus profilio mokyklose - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje aptariamos įvairaus profilio mokyklų paauglių moralinių vertybių internalizacijos tendencijos. Atskleidžiami šių paauglių santykio su savimi, mikro- ir makroap!inka ypatumai, požiūris į terminalines ir instrumentines vertybes, taip pat doriniai jausmai bei jų kilimo šaltiniai ir savo elgesio vertinimai. Apibendrinami tyrimo rezultatai.