Vertybių intemalizacijos pokyčiai vyresniame mokykliniame amžiuje - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje atskleidžiami aukštesniųjų klasių mokinių vertybių internalizacijos pokyčiai, įvykę per pastaruosius trejus ketverius metus. Gretinama 1998 metų ir 2001 metų X-XI klasių moksleivių žinomų dvasinių vertybių diapazonas, jų esmės bei prasmės įžvalgos, požiūrių į vertybes palankumas, taip pat emocinių išgyvenimų kryptingumas, parodantis moksleivių sąlytį su tam tikrų rūšių vertybėmis.