Dvasinių vertybių įkūnijimas paauglių elgesyje - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje pateikiama dvasingumo samprata, grindžiama dvasinių vertybių internalizacija. Aptariama paauglių poelgių, įkūnijančių dvasines vertybes, stabilumas, savarankiškumas, vidinis suderinamumas bei sąlytis su kitais dvasinių vertybių internalizacijos lygiais.