Vertybės kaip gyvenimo prasmės pamatas - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje iškeliama prasmės svarba žmogaus gyvenime. Remiantis filosofine ir psichologine literatūra prasmė įvardijama kaip žmogaus gyvenimo pamatas. Kartu apibūdinamas prasmės atradimo problemiškumas dabartinėje visuomenėje, kurioje nemažai žmonių išgyvena beprasmiškumo jausmą ar praranda savo tapatumą. Drauge pagrindžiamas prasmės ir vertybių, sudarančių prasmės turinį, ryšys. Taip pat atskleidžiamas vyresniųjų mokinių požiūris į prasmės paieškas ir apibūdinamas jų ryšys su vertybėmis.