Nuotolinio mokymo(si) turinio projektavimo modelis: kokybės vertinimo dimensijos ir veiksniai - Laužackas †, Rimantas; Teresevičienė, Margarita; Volungevičienė, Airina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Profesorius socialinių mokslų (edukologijos)habilituotas daktarasVytauto Didžiojo universitetoSocialinių mokslų fakultetoEdukologijos katedraK. Donelaičio g. 58, LT-44044 KaunasTel. (8 37) 32 78 21Profesorė socialinių mokslų (edukologijos) habilituota daktarėVytauto Didžiojo universitetoSocialinių mokslų fakultetoEdukologijos katedraK. Donelaičio g. 58, LT-44044 KaunasTel. (8 37) 32 78 21Socialinių mokslų (edukologijos) daktarėVytauto Didžiojo universitetoSocialinių mokslų fakultetoEdukologijos katedraK. Donelaičio g. 58, LT-44044 KaunasTel. (8 37) 32 78 21Straipsnyje pristatomi konceptualaus nuotolinio mokymo(si) turinio projektavimo tyrimo rezultatai. Straipsnio autoriai taiko nuotolinio mokymo(si) turinio projektavimo kokybės vertinimo dimensijų sampratą ir tiria nuotolinio mokymo(si) turinio kokybės vertinimo veiksnius. Nuotolinio mokymo(si) turinio kokybės vertinimo veiksniai materializuoja kokybės vertinimo dimensijas ir jų raišką. Tyrimo metu pasirinkta mokymosi strategijos nuoseklumo dimensija ir nustatyti jos raiškai priskirti nuotolinio mokymo(si) turinio kokybės vertinimo veiksniai. Tais kokybės vertinimo veiksniais pagrįstas šio tyrimo rezultatas – nuotolinio mokymo(si) turinio projektavimo modelis.