Teorijos ir praktikos ryšio plėtotė socialinio darbuotojo profesinėje veikloje - Dirgėlienė, Indrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Docentė socialinių mokslų (edukologija) daktarėKlaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetoSocialinio darbo katedraH. Manto g. 84, LTLT-92294 KlaipėdaTel. (8 46) 39 85 63El. paštas: indre.dirgeliene@gmail.comStraipsnyje analizuojama teorijos ir praktikos ryšio plėtotės patirtis socialinio darbuotojo profesinėje veikloje aktualizuojant naujos pagalbos žmogui profesijos formavimąsi Lietuvos sociokultūrinėje erdvėje. Aktualizuojama socialinio darbuotojo, veikiančio krizės intervencijos sąlygomis, kompetencijos sistema, kuri remiasi refleksyviuoju modeliu bei mokymosi iš patirties būtinybe, kaip svarbia besimokančios visuomenės sąlyga.