Vyresniųjų paauglių identiteto ypatumai - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje pateikiama identiteto samprata. Aptariami kai kurie jo komponentai: pasaulėžiūros nuostatos, požiūris į save ir siekių susiformavimas. lšryškinami veiksniai, galintys turėti įtakos šiam vyksmui.