Kai kurie vyresniųjų mokinių gyvenimo mokykloje aspektai - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje keliama gyvenimo mokykloje problema. Remiantis vyresniųjų mokinių, besimokančių bendrojo lavinimo vidurinėse mokyklose ir gimnazijose, tyrimų duomenimis atskleidžiami kai kurie gyvenimo mokykloje aspektai. Daugiausia dėmesio čia skiriama apibūdinti vyresniųjų mokinių emocines būsenas kaip vienas iš ryškiausių gyvenimo mokykloje dimensijas.