Mokinių adaptacija naujojoje mokykloje - Rupšienė, Liudmila; Kučinskienė, Ramutė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Straipsnyje nagrinėjama mokyklą pakeitusių mokinių adaptacijos (prisitaikymo) naujojoje mokykloje problema. Analizuojami svarbiausi sėkmingą adaptaciją naujojoje mokykloje lemiantys veiksniai. Daugiausia dėmesio skiriama labiausiai adaptacijai darančių įtakos mokytojų elgsenos ypatybių analizei.