Internacionalizacijos iššūkiai Lietuvos aukštajam mokslui - Želvys, Rimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Straipsnyje aptariama internacionalizacijos įtaka Lietuvos aukštojo mokslo raidai. Aukštojo mokslo internacionalizacija - vienas iš neišvengiamų globalizacijos padarinių. Daugelyje pasaulio šalių internacionalizacija laikoma prioritetine aukštojo mokslo plėtros kryptimi, tačiau jos padariniai nėra vien teigiami. Didžiausią finansinę naudą iš tarptautinio bendradarbiavimo gauna palyginti nedaug labiausiai išsivysčiusių šalių, įdiegusių rinkos santykius savo aukštojo mokslo sistemose ir įvedusių mokamas studijas. O mažesnėms šalims ir jų gimtosioms kalboms švietimo internacionalizacija gali būti ne tik naudinga, bet ir žalinga. Lietuva taip pat susidūria tiek su teigiamais, tiek su neigiamais aukštojo mokslo internacionalizacijos padariniais. Geresnis internacionalizacijos keliamų iššūkių pažinimas leistų Lietuvai sėkmingiau formuoti savo aukštojo mokslo politiką.