Moterys akademikės: išgyventos patirtys nelygybės kontekste - Sancho-Gil, Juana M.; Hernández - Hernández, Fernando (Acta Paedagogica Vilnensia, 2018)
[straipsnis anglų kalba; santrauka ir reikšminiai žodžiai lietuvių kalba] Šis straipsnis grindžiamas mokslinio projekto rezultatais, tiriant septynių akademikių profesinę patirtį dirbant universitetuose ir tyrimų centruose Katalonijoje, Ispanijoje. Projekto tikslas – ištirti trijų moterų kartų asmeninę ir profesinę patirtį, tampant universiteto dėstytojomis, tyrėjomis ir vadovėmis. Profesinės veiklos istorijos leido išnagrinėti šį tapsmo procesą, taip pat suteikė įžvalgų apie tiriamųjų asmeninės patirties ir profesinės karjeros raidos sąsają, moterų prisitaikymo, atsparumo ir kūrybos strategijas; patiriamo simbolinio smurto formas bei jų karjeros pokyčius institucĳose, kuriose, kaip rodo tyrimai, netrūksta moterų diskriminacijos ir nelygybės apraiškų.