Edukologija: sugebėti tiesti tiltus (Interviu su profesore Vilija Targamadze) - Gervytė, Danguolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2018)
[straipsnis lietuvių kalba] Profesorė Vilija Targamadzė ne visiems patogus žmogus. Ji nebijo viešumos, kritikos, opozicijos. Bet tai vardan to, kad būtų daugiau dialogo, diskusijų, būtų bendrai generuojamos idėjos. Kad mokslininkai mokėtų tiesti tiltus tarp pasaulinių patirčių ir Lietuvos specifiškumo, poreikių, ateities.