Kaip kalba apibrėžia mokymąsi: vaizdas klasėje - Wynhoff Olsen, Allison (Acta Paedagogica Vilnensia, 2019)
[straipsnis ir santrauka anglų kalba, santrauka lietuvių kalba] Mokymasis apibrėžiamas ir konstruojamas klasėse, mokytojų ir mokinių sąveikos vartojant kalbą metu. Todėl mokymasis yra situacinės kalbos praktikos. Šio darbo pagrindas – socialiai konstruojamos kalbos vartosenos ir sąveikos teorijos. Mūsų mikroetnografinio diskurso analizės radiniai atskleidė, kad mokytoja ir mokiniai konstruoja bendrus kultūrinius mokymosi modelius ir tikisi abipusės atsakomybės dėl akademinės ir pedagoginės praktikos bei mokslinės kalbos vartosenos. Mokytojos taikomos kalbinės strategijos išryškina ir įtraukia mokinius į akademinės kalbos ir mąstymo praktikas, kurios prilygsta mokymuisi.