Gyvenimo įgūdžių ugdymo ir ugdymo karjerai sąsaja: bendrojo lavinimo kontekstas - Gudžinskienė, Vida; Railienė, Asta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Profesorė daktarė, Mykolo Romerio universiteto Socialinės politikos fakulteto Socialinio darbo katedra Ateities g. 20, LT-08303 Vilnius. Tel. (8 5) 271 4716 El. paštas: vida.gudzinskiene@mruni.eu Daktarė, Mykolo Romerio universiteto Socialinės politikos fakulteto Socialinio darbo katedra Ateities g. 20, LT-08303 Vilnius. Tel. (8 5) 271 4716 El. paštas: asta.railiene@mruni.eu Straipsnyje analizuojama gyvenimo įgūdžių ugdymo ir ugdymo karjerai sąsaja bendrojo lavinimo mokyklos kontekste. Analizė atliekama remiantis ugdymo realybės nagrinėjimo principais ir ugdymo lygmenų teorija bei jos taikymu konkrečių ugdymo reiškinių analizei. Straipsnyje pateikiama gyvenimo įgūdžių ir ugdymo karjerai sampratos analizė, apibūdinamos karjeros kompetencijos, analizuojama gyvenimo įgūdžių ugdymo ir ugdymo karjerai sąsajos ypatumai ir ugdymo prielaidos bendrojo lavinimo mokyklose.