Būsimų mokytojų bendrųjų metakognicijų ugdymas - Briška, Ilze; Siliņa-Jasjukeviča, Gunta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2022)
Pristatomame tyrime siekiama išsiaiškinti, kaip galima ugdyti būsimų mokytojų bendrąsias metakognicijas universitetinių studijų metu. Tyrimo tikslas – ištirti, kokia refleksijos forma efektyviau padeda ugdyti bendrąsias studijuojančių būsimų mokytojų metakognicijas. Šiuo tikslu analizuojama metakognicijos (MK) struktūra, jos komponentai interpretuojami transformuojančio mokymosi prieigos aprėptyje. Siekiant apibrėžti bendrųjų metakognicijų parametrus, sukurtos visus MK komponentus apimančios sakinių užbaigimo užduotys refleksijai, o pristatomame mišrių metodų tyrime įrodoma sakinių užbaigimo užduočių reikšmė ugdant studentų bendrąsias metakognicijas.