Posthumanistinis žvilgsnis į šeštos klasės pirmosios užsienio kalbos ugdymo turinį - Gajauskaitė, Rūta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2022)
Šiuo straipsniu autorė siekia pateikti posthumanistinį ugdymo turinio perskaitymo būdą. Remdamasi ontologinėmis ir epistemologinėmis posthumanizmo, kaip post filosofijos, prieigomis, ieško kelio, kuriuo sprendžiamos įtampos tarp susidomėjimu, įkvėpimu vedančio mokymosi ir standardizuotų mokymosi rezultatų siekimo. Rizominis ugdymo turinys, kuriame mokymąsi apibrėžia galvojimo praktika, tapsmas ir teigimas, gretinamas su dokumentų reglamentuotu šeštos klasės anglų kalbos (kaip pirmos užsienio kalbos) ugdymo turiniui.