NEĮGALIŲJŲ PROFESINIS ORIENTAVIMAS KAIP PROFESINĖS REABILITACIJOS PASLAUGA - Sargautytė, Rūta; Juozapavičienė, Daiva; Šatienė, Edita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2013)
docentė socialinių mokslų (psichologija) daktarė Vilniaus universiteto Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius Tel. (8-5) 266 7605 El. paštas: ruta.sargautyte@fsf.vu.lt Valakupių reabilitacijos centras Vyr. psichologė Vaidilutės g. 69, LT-10100 Vilnius Tel. (8-5) 247 7545 El. paštas: daiva.juozapaviciene@reabilitacija.lt Valakupių reabilitacijos centras Direktorė Vaidilutės g. 69, LT-10100 Vilnius Tel. (8-5) 247 7544 El. paštas: edita.satiene@reabilitacija.lt Vykdant neįgaliųjų socialinės integracijos politiką, 2005 m. Lietuvoje pradėta teikti kompleksinė profesinės reabilitacijos paslauga, apimanti neįgaliųjų profesinį orientavimą. Paslaugų kokybei užtikrinti Valakupių reabilitacijos centras, turintis metodinio centro statusą, rengia ir diegia profesinio orientavimo ir konsultavimo metodiką, skirtingą turintiems negalią asmenims. Straipsnyje pateikiamas Valakupių reabilitacijos centre sukurtos ir išbandytos profesinio orientavimo paslaugos turinys ir metodika, taip pat 109 profesinės reabilitacijos programoje dalyvavusių klientų profesinio orientavimo efektyvumo analizė.