Dialogas kaip ugdomasis susitikimas socialinio darbo kontekste - Kiaunytė, Asta; Puidokienė, Dalia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2011)
Docentė Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Socialinio darbo katedra H. Manto g. 84–426, LT-92294 Klaipėda El. paštas: asta.kiaunyte@yahoo.com Socialinių mokslų (socialinio darbo) magistrė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Socialinio darbo katedra Socialinių mokslų (socialinio darbo) doktorantė Laplandijos universitetas H. Manto g. 84–426, LT-92294 Klaipėda El. paštas: dalia.puidokiene@gmail.com Straipsnyje reikšminamas dialogas ir jo ugdomoji galia socialinio darbo profesiniuose santykiuose abipusės sąveikos sistemoje: klientas–darbuotojas–supervizorius. Problema nagrinėjama atsižvelgiant į sudėtingą socialinio darbo realybę, atspindinčią postmodernios visuomenės tendencijas. Dialogas kaip ugdomasis susitikimas analizuojamas iš filosofinių, sociologinių, edukologinių teorinių sampratų perspektyvos. Įžvelgiama, jog dialogas socialinio darbo praktikai teikia galimybę pamatyti socialiniuose reiškiniuose kitoniškumą, atpažinti skirtybes, priimti tiesos versijas, konstruoti naują žinojimą, koreguoti save ir savo santykį su pasauliu, ieškant naujų prasmių.