Moksleivių kūrybiškumo ugdymas muziejų edukacine veikla - Širiakovienė, Asta; Pocevičienė, Rasa (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Docentė Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Šiaulių universiteto Meno edukologijos katedra P. Višinskio g. 25, LT-76351 Šiauliai Mobil. tel. (8699) 2 79 15 El. paštas: sasta23@gmail.com Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Šiaulių universiteto Edukologijos katedra P. Višinskio g. 25, LT-76351 Šiauliai Mobil. tel. (8612) 6 84 06 El. paštas: rasa.poceviciene@gmail.com Straipsnyje aptariamos muziejaus edukacinės aplinkos teikiamos mokinių ugdymo organizavimo galimybės. Pateikiama pedagogų požiūrio į muziejų edukacinę veiklą analizė, atskleidžiant mokinių kūrybiškumo tobulinimo prielaidas. Taip pat pateikiama Šiaulių „Aušros“ muziejaus edukacinių programų turinio analizė mokinių kūrybiškumo ugdymo aspektu. Tyrimo rezultatai yra aktualūs siekiant sudaryti platesnes galimybes kūrybiškumui tobulinti muziejų edukacine veikla.