Vizualiojo meninio ugdymo kaitos tendencijos - Paulionytė, Jûratë (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Docentė Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus pedagoginio universiteto Ugdymo pagrindų katedra Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius Tel. (8 5) 275 08 25 El. paštas: jupa@vpu.lt Straipsnio tikslas – išanalizuoti šiuolaikinio vizualiojo meninio ugdymo aprėptis. To siekiant, buvo nagrinėti kai kurie naujų technologijų įtakos aspektai vizualiajam menui ir kūrybiniam procesui. Išanalizuota šiandieninė gebėjimų ugdymo vizualiųjų menų srityje meninės išraiškos specifika ir išryškinti meno pažinimo ir suvokimo ugdymo pokyčių bruožai. Atskleistos vyraujančios vizualiojo meninio ugdymo kaitos raštingumas, vizualioji kultūra.