Istorinė universitetinio aukštojo mokslo sampratos raida - Tinfavičienė, Ingrida (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Socialinių mokslų (edukologijos) doktorantė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 1/9, Lt-01513 Vilnius Tel. (8 5) 266 76 25 Žinių visuomenėje kyla naujų reikalavimų aukštajam mokslui ir aukštojo mokslo institucijoms. Atlikus mokslinės literatūros analizę, straipsnyje apžvelgiama istorinė aukštojo universitetinio mokslo sampratos raida bei esminių tradicinių aukštojo mokslo bruožų, kaip akademinė laisvė, institucinė autonomija, mokslinė veikla, mokslo ir studijų vienovė, santykių paritetiškumas, atvirumas, kritinio mąstymo ugdymas, aktualumas šiuolaikinės visuomenės kaitos sąlygomis.